Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارشی از درآمد پنج باشگاه بزرگ فوتبال از تبلیغات روز مسابقه و حق پخش تلویزیونی منتشر شده است.

خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: فوتبال نه تنها یک ورزش بلکه یک تجارت پرسود است، به دلیل درآمد‌های بسیار بالا و توجه جهانی به این ورزش، صنعتی بزرگ پیرامون آن شکل گرفته است، اما جریان اصلی ورود پول به باشگاه‌ها از تبلیغات می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باشگاه‌های اروپایی با نگاه به همین بخش به سود‌های کلان رسیده اند. چرخ فوتبال با همه ورودی‌ها و خروجی‌های عظیمش روی بازاریابی و تبلیغاتش می‌چرخد. تبلیغات در فوتبال روز دنیا و در جایی که این ورزش به عنوان یک صنعت درآمدزا تلاش می‌کند از همه پتانسیل هایش برای ایجاد درآمد بهره ببرد، به عنوان یکی از رکن‌های درآمدزایی شناخته شده است.

نزدیک به دو دهه است که تبلیغات به شکل بسیار حرفه‌ای وارد این صنعت شده و با شتاب به جلو گام برمی دارد. تبلیغات دور زمین تنها نمونه‌ای از انواع روش‌های کسب درآمد از این طریق است که در روز‌های اخیر در فوتبال کشورمان سر و صدای زیادی به پا کرده است. در گزارش امروز قصد داریم از سهم درآمد بخش‌های تبلیغات، روز مسابقه و حق پخش تلویزیونی در بین پنج باشگاه پردرآمد جهان در فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ بنویسیم.

بارسلونا - ۷۱۵ میلیون یورو

نماینده کاتالان‌ها در فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ نتوانست موفقیت درآمدی خودش را تکرار کند و در حالی که فصل قبل از آن توانسته بود درآمد ۸۴۱ میلیون یورویی داشته باشد، در فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ تنها ۷۱۵ میلیون یورو درآمد کسب کرد که دلیل این افت به خاطر کرونا بوده و در دیگر باشگاه‌های پردرآمد هم مشهود است. در نمودار زیر رشد درآمدی بارسلونا از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را مشاهده می‌کنید. همچنین سعی کرده ایم سهم درآمد‌های این باشگاه در فصل ۲۰۱۹-۲۰۲۰ از تبلیغات، درآمد‌های روز مسابقه و حق پخش تلویزیونی را به تفکیک در اختیارتان قرار دهیم. همان طور که می‌بینید تبلیغات، ۴۷ درصد درآمد‌های باشگاه را شامل می‌شود. بعد از آن حق پخش تلویزیونی قرار دارد و فروش بلیت و لباس هم در روز بازی، سهم ۱۸ درصدی از درآمد‌های این باشگاه دارد.

رئال مادرید - ۷۱۵ میلیون یورو

باشگاه رئال مادرید با اندیشه درست مدیرانش، توانست میزان کمی از پول خود را در سال ۲۰۲۰ از دست بدهد. آن‌ها در مقایسه با سال ۲۰۱۹ تنها ۴۲ میلیون یورو کمتر درآمد داشته اند. آن‌ها با وجود کرونا توانستند از تبلیغات پول خوبی به دست بیاورند و ۵۴ درصد از درآمد‌های باشگاه شامل این بخش می‌شود. حق پخش تلویزیونی هم ۳۱ درصد درآمد‌های باشگاه رئال را شامل می‌شود و این باشگاه تنها ۱۵ درصد از درآمدهایش به روز بازی و فروش بلیت اختصاص دارد.

بایرن مونیخ - ۶۳۴ میلیون یورو

برای اولین بار تیم قهرمان اروپا توانست از نظر میزان درآمد در بین سه تیم برتر قرار گیرد. فصل فوق‌العاده‌ای که بایرن با فلیک گذراند باعث شد تا میزان قابل توجهی از غول‌های تجاری برای تبلیغات به سوی آن‌ها هجوم بیاورند و بازی‌های این تیم با گران‌ترین تبلیغات محیطی در ورزشگاه همراه شد که سود زیادی برای باشگاه داشت. باواریایی‌ها ۵۷ درصد از سود سال ۲۰۲۰ خود را از «تبلیغات» به دست آوردند و ۲۰۳ میلیون یورو بابت حق پخش دریافت کردند. در تصویر زیر، میزان سود و میزان درآمد باشگاه بایرن مونیخ را مشاهده می‌کنید.

منچستریونایتد - ۵۸۰ میلیون یورو

تیمی که همیشه در صدرپردرآمد‌ترین تیم‌های فوتبال جهان قرار می‌گرفت با شرایط کرونایی به رتبه چهارم رسید. شیاطین سرخ با مدیریت «اد وودوارد» در دوران بحرانی کووید-۱۹ ضرر زیادی کردند و در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۳۲ میلیون یورو از دست دادند. درآمد باشگاه منچستریونایتد از ۷۱۲ میلیون یورو به ۵۸۰ میلیون یورو کاهش یافت و ۱۹ درصد کاهش درآمد را ثبت کرد. میزانی که تاکنون هیچ باشگاهی ثبت نکرده است. با این حال ۳۲۱.۷ میلیون یورو از درآمد‌های باشگاه منچستر یونایتد از تبلیغات به دست آمد.

لیورپول - ۵۵۹ میلیون یورو

قرمز‌های مرسی‌ساید تحت هدایت یورگن کلوپ به درخشش فراوانی رسیده اند و همین باعث شده میزان درآمدهایشان در پنج سال گذشته به طور منظم پیشرفت کند. آن‌ها در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، تنها ۴۶ میلیون یورو کاهش درآمد را ثبت کرده‌اند. این باشگاه سهم عمده‌ای از درآمدش را از طریق حق پخش تلویزیونی به دست آورده و تنها باشگاهی است که درآمد حاصل از اسپانسری، تبلیغات پیراهن و تبلیغات محیطی اش کمی از درآمد حاصل از پخش تلویزیونی بیشتر است.

سهم هر بخش از درآمدزایی باشگاه‌های پر درآمد

خب همان طور که دیدید همه باشگاه‌های متمول و پردرآمد جهان هم بیشترین درآمدشان را از تبلیغات که شامل اسپانسری، تبلیغات روی لباس، تبلیغات محیطی، تبلیغات برند و ... می‌شود، به دست آورده اند. بعد از آن حق پخش تلویزیونی بیشترین درآمد را برای باشگاه‌ها داشته که به طور متوسط در بین پنج باشگاه پردرآمد جهان ۳۳.۶ درصد بوده است. فروش لباس، بلیت، پرچم و ... در روز بازی هم سهم ۱۵ درصدی در درآمد باشگاه‌ها داشته است.

بیشتر بخوانید: زور استقلال به سازمان لیگ چربید/ پایان انحصار تبلیغات در فوتبال

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: فوتبال تبلیغات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فوتبال تبلیغات حق پخش تلویزیونی درآمد های باشگاه فصل ۲۰۱۹ ۲۰۲۰ میلیون یورو باشگاه ها سال ۲۰۲۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۵۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ؛ ۹۵ تبلیغ پخش کرد!

در مدت ۹۵ دقیقه بازی دورتموند مقابل پاریسن‌ژرمن، ۹۵ تبلیغ به مدت ۱۸ دقیقه و ۲۴ ثانیه به نمایش درآمد که ۲۰ تبلیغ به مدت یک دقیقه و ۴۷ ثانیه، با نورپردزای در میانه زمین، ۶۵ تبلیغ به مدت ۱۴ دقیقه و ۲۶ ثانیه به صورت زیرنویس و در نهایت ۱۱ تبلیغ پایین لوگوی شبکه سه به مدت دو دقیقه و ۱۱ ثانیه به نمایش درآمد.

به گزارش خبرآنلاین؛ شب گذشته بازی نیمه نهایی دورتموند مقابل پاریسن‌ژرمن برگزار شد که تیم دورتموند با پیروزی یک بر صفر به فینال لیگ قهرمانان اروپا راه یافت. مسابقه‌ای که با یک دقیقه وقت اضافه در نیمه اول و ۴ دقیقه وقت اضافه نیمه دوم ۹۵ دقیقه طول کشید.

این بازی مانند تمام بازی‌های لیگ قهرمانان اروپا از شبکه سه سیما پخش پیش از شروع بازی یکی از برندهای ابزار آلات در تبلیغ pre-roll حدودا سی ثانیه‌ای مخاطبان را به تماشای بازی دعوت کرد.

همه چیز تا دقیقه دوم بازی عادی بود تا اینکه مخاطبان دوباره با معضل تبلیغات اشتباه و البته بسیار گل درشت در صداوسیما مواجه شدند. مسئله‌ای که پیش از این بارها درباره آن صحبت شده است و حتی در این گزارش «تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند» از صداوسیما خواستیم تا شفاف‌سازی‌های لازم را انجام دهد که با دریافت بودجه ۲۴ هزار میلیارد تومانی چه نیازی دارد تا بیش از ۹۵ تبلیغ را در ۹۵ دقیقه مسابقه نمایش دهد؟

۵۳ تبلیغ از ۲۹ برند به مدت ۹ دقیقه و ۴۳ ثانیه

بله درست خواندید، ۹۵ تبلیغ! از تبلیغ‌های سه ثانیه‌ای تا ۲۰ ثانیه‌ای که البته در ۵ دقیقه وقت اضافه هیچ تبلیغی پخش نشد. زمان پخش فوتبال برای صداوسیمایی که حتی خودش هم با ارائه اعداد و ارقام آن هم پیش از عید نشان داده که پر ببینده‌ترین برنامه‌هایش مرتبط با فوتبال است، از فرصت لیگ قهرمانان اروپا استفاده کرده تا هر آنچه دلش می‌خواهد را به شکلی عجیب و نامرتب هنگام پخش این بازی تبلیغ کند. از تبلیغ تشک و ویفر گرفته تا بیمه و عصاره غذا و حتی لبنیات.

برای توضیح دقیق‌تر باید گفت که در طول ۴۶ دقیقه نیمه اول ۵۳ تبلیغ از ۲۹ برند پخش شد که ۱۴ تبلیغ با نورپردازی در وسط زمین، ۳۴ تبلیغ به صورت زیرنویس و ۶ تبلیغ هم زیر آرم شبکه سه به نمایش درآمدند.

چهارده تبلیغی که با نورپردازی در میانه زمین به نمایش درآمد از دقیقه دوم بازی آغاز و تا دقیقه ۱۵ ادامه داشت که در مجموع ۷۷ ثانیه معادل یک دقیقه و ۱۷ ثانیه به طول انجامید.

از دقیقه ۲۱ بازی تا دقیقه ۳۷ نیز تبلیغات زیر نویس به نمایش درآمد که در مجموع ۴۵۰ ثانیه، معادل ۷دقیقه و ۳۰ ثانیه، صرف نمایش ۳۴ تبلیغ شد و در نهایت نوبت به تبلیغ برند زیر آرم شبکه سه سیما رسید، این نوع از تبلیغ هم از دقیقه ۴۰ آغاز و تا دقیقه ۴۲ ادامه داشت که در مجموع ۶۶ ثانیه صرف این نوع از تبلیغ شد.

۷ دقیقه تبلیغ در نیمه ۱۵ دقیقه‌ای

این در حالی است که در طول مدت بازی تنها ۱۲ برند ۳۶ دفعه در نیمه اول و ۳۸ دفعه در نیمه دوم، در تبلیغات دور زمین به نمایش درآمدند.

سوت نیمه اول بازی با نتیجه صفر_صفر زده شد و مجدد ۱۷ تبلیغ از همان برندهایی که در نیمه اول حضور پررنگی داشتند به مدت هفت دقیقه و چهار ثانیه به نمایش درآمد، پس از آن برنامه شروع شد، مجری نام حامی مالی برنامه را آورد، یک اجرای حدودا یک دقیقه‌ای روی آنتن زنده به نمایش درآمد آیتمی دو دقیقه‌ای از خیانت و وفاداری بازیکنان به نمایش درآمد که بعد از آن دوباره یک تبلیغ چند ثانیه‌ای پخش شد مجری صحبت کرد و با یک پری رول مخاطبان به دیدن ادامه مسابقه دعوت شدند.

در نیمه دوم اما تعداد تبلیغ‌ها به ۴۲ عدد از همان ۲۹ برند رسید. از دقیقه ۵۲ تا ۶۶ به مدت ۲۹ ثانیه شش تبلیغ وسط زمین به نمایش درآمد. بعد از آن از دقیقه ۶۶ تا ۸۰ تقریبا ۳۱ تبلیغ به مدت ۴۱۶ ثانیه، معادل ۶ دقیقه و ۵۶ ثانیه به نمایش درآمد و در مرحله آخر نیز ۵ تبلیغ به مدت ۶۵ ثانیه پایین لوگوی شبکه سه به تصویر کشیده شد.

در واقع در یک جمع بندی برای این میزان از تبلیغات ضد تبلیغی که زیبایی شناسی نداشت، به دلیل نمایش دائم مخاطبان را کلافه کرده بود و جامعه هدف مشخصی هم نداشت باید گفت که در مدت ۹۵ دقیقه مسابقه، ۹۵ تبلیغ به مدت ۱۸ دقیقه و ۲۴ ثانیه به نمایش درآمد که ۲۰ تبلیغ به مدت یک دقیقه و ۴۷ ثانیه، با نورپردزای در میانه زمین، ۶۵ تبلیغ به مدت ۱۴ دقیقه و ۲۶ ثانیه به صورت زیرنویس و در نهایت ۱۱ تبلیغ پایین لوگوی شبکه سه به مدت دو دقیقه و ۱۱ ثانیه به نمایش درآمد.

در نهایت باید گفت اگر تبلیغات بین دو نیمه را هم محاسبه کنیم با نمایش ۱۱۱ تبلیغ به مدت ۲۵ دقیقه بازی بازگشت پاریسن ژرمن و دورتموند به پایان رسید اما نکته اساسی ماجرا این است که این میزان از تبلیغات با این کمیت و کیفیت به بازی‌های قبلی هم مرتبط می‌شود و همچنان توضیحی برای این میزان از تبلیغات و درآمد حاصل از آن وجود ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بایرن مونیخ، تیمی که به رئال مادرید خوب می‌بازد و بارسلونا را خوب می‌برد!
  • امباپه در راه لیگ عربستان؟
  • دسایی: امباپه به جای رئال مادرید، راهی لیگ عربستان می شود
  • توصیه عجیب مارسل دسایی به ام باپه: به جای رئال مادرید، برو عربستان!
  • پاداش هنگفت بازیکنان رئال با قهرمانی چمپیونزلیگ
  • کلودیو براوو در پایان فصل رئال بتیس را ترک می‌کند
  • صداوسیما در مسابقه ۹۰ دقیقه‌ای ؛ ۹۵ تبلیغ پخش کرد!
  • پلی به گذشته - برتری 4-1 رئال مادرید مقابل بارسلونا (لالیگا اسپانیا - 2008/5/7) / فیلم
  • بلینگام: رئال مادرید تمام زندگی من است؛ کاش خاطرات بارسلونا را دوباره زنده کنم
  • پلی به گذشته - تساوی 2-2 بارسلونا و رئال مادرید در نیوکمپ (لالیگا اسپانیا - 6 می 2018) / فیلم